עוגות שמרים

February 17, 2019

עוגות שמרים הן מסוג הקינוחים האהובים עלי להכין, משהו בתפיחה של הבצק מרגש במיוחד, קינוח שמסמל לי תמיד את בית הוריי ובית סבא וסבתא.

הריחות שמתפשטים בבית מגיעים עד לשכנים ועושה חשק לאכול את הבצק עוד כשהוא חי. גם יש משהו מאוד מנחם בעוגות שמרים ומאוד מפנק בהם, שלא רק כיף לאכול אלא להכין.


היה לי תמיד פחד לעבוד עם השמרים, אמא שלי העבירה לי כמה וכמה שיעורים פרטיים בנושא, וברגע שניצחתי את הפחד ראיתי שהשד לא נורא כל כך. תמיד חשבתי שמשהו אמור לקרות ולכן השמרים כל כך מפחידים, אך המיקסר עושה את כל העבודה, רק צריך לעשות את הפעולות לפי סדר המתכון. 

 

במסגרת עבודתי עם חברת טחנות ישראליות, קיבלתי אלי את הקמחים המנופים שלהם, וזה שדרג עוד יותר את העוגות שמרים. הקמח כל כך נקי וחלק, הבצק יוצא פשוט חלק ונוח לעבודה, תענוג. חפשו אותו ברשתות ובסופרים!

 

הידעתם?

קראנץ - עוגות השמרים בצורות בורג הגיעו מגרמניה. משמעות המילה קראנץ הוא זר (פרחים), בגלל צורת העיצוב המסורתית של העוגה בתבנית קוגלהוף.

היום ניתן לראות בעיקר קראנצים בתבנית מלבנית מוארכת.

לאחר גלגול הבצק המרוח במלית לרולדה חותכים אותה באמצעה לשני חלקים נפרדים ומפתלים אותם בצורת בורג.

 

אז מה יש לנו פה?!

מתכון של עוגות שמרים עם בצק רך ומלטף, יש יתרון ענק בעיניי לשמרים טריים אז אל נא תבקשו ממני להחליף לשמרים יבשים, בעיניי הבצק לא טרי כמו עם השמרים הטריים. לא לוותר על ההתפחה שאורכת לפחות 4 שעות במקרר, קיצורי דרך יביאו לתוצאות מאכזבות. 

 

בתמונות תוכלו לראות שני דוגמאות לקראנץ - בצורת זר וקראנץ בורג בתבנית מאורכת. 

 

מה צריך?

מצרכים לבצק עבור 3 עוגות

25 גרם שמרים טריים (שקית של שמרים טריים - לא הקובייה)

100 גרם סוכר

3/4 כוס חלב 3%

500 גרם קמח חיטה לבן מנופה של חברת טחנות ישראליות

2 ביצים

125 גרם חמאה

מצרכים להברשה:

1 ביצה

מעט מים

מצרכים למלית:

ממרח לבחירה (שוקולד, קרמל), אפשר לפזר מעל חלבה, אגוזים וכ"ו

 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מניחים שמרים טריים, סוכר וחלב ומערבבים במשך דקה שתיים במהירות נמוכה.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח וממשיכים לערבב במהירות נמוכה במשך שתי דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש.

שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר תוך כדי הלישה, מערבבים במשך דקה שתיים עד שהביצים נטמעות ומתגבש הבצק.

ממיסים חמאה במיקרוגל ומוסיפים למיקסר בהדרגה, ולשים במשך 10 דקות במהירות נמוכה.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות עד לילה.

 

אופן ההכנה:

שוקלים את הבצק ומחלקים ל-3 חלקים שווים.

מקמחים נייר אפייה, מעצבים את הבצק למלבן ומניחים אותו לאורך.

מקמחים גם את מלבן הבצק, מרדדים על נייר האפייה את הבצק עד שהוא מגיע לאורך הנייר אפייה, לא נוגעים ברוחב הבצק.

מניחים שתי כפות גדושות של ממרח שבחרנו, מורחים עם פלטה קטנה או כף לאורך כל הבצק.

מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים באמצע לשני חלקים ארוכים, מניחים את החלקים עם המילוי כלפי מעלה ויוצרים בורג.

מעבירים את העוגות לתבנית ונותנים להן לתפוח להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה ביצה עם מעט מים, מברישים את העוגות ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.

מכינים סירופ סוכר אם רוצים, מרתיחים כמות שווה של סוכר ומים יחד (כוס סוכר וכוס מים) עד שהסוכר נמס. כאשר העוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ ומצננים.

 

צילום: רוני אלני ברזק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק