top of page

עוגת רד ולווט


דצמבר הגיע! החודש האהוב עלי בשנה, בו מציינים גם את חנוכה וגם את כריסטמס, ותכף מתחילה שנה חדשה ואני מאוד מחכה לה ומקווה שתהיה טובה אלינו!

מאז שאני ילדה חג המולד הוא החג האהוב עלי, זו התקופה הכי יפה בשנה, הרחובות ברחבי העולם מקושטים, החנויות, בתי הקפה, המוזאונים והגלריות. כשגדלתי עם המשפחה ביוון הייתי מקנאה בכל המשפחות עם העץ הענק בסלון, והתמכרתי למראה החגיגי של הקישוטים בצבעי אדום, זהב וירוק שממיסים לי את הלב..

בשנים האחרונות יש לי מסורת אירוח חנוכריסטמס עם עץ חגיגי, קישוטים, נרות וסביבונים.

ישראלים רבים שבויים גם בקסם החג, ממריאים לטיולים ושווקי כריסטמס, ומקשטים את הבית ואת מקום העבודה בקישוטים לצד הסופגניות. מה לעשות, יודעים בגולה לקשט לחגים טוב מאיתנו.

ולעניינינו, רד ולווט. היא בצבעים התואמים לאווירה, וזו הזדמנות למתכון קליל וכה טעים לעוגה הזו.


הידעתם?!

את הרד ולווט, עוגת הקטיפה האדומה, מכינים לעיתים במקומות שונים עם סלק שמעניק לה צבע אדום וגם שומר היטב על הלחות שלה. מלון וולדורף אסטוריה בניו יורק הביא לפרסום הגדול של העוגה הזו, ובהמשך מאפיית מגנוליה שמשנת 1996 בפתיחת המאפייה מייצרת אותה.


אז מה יש לנו פה?!

עוגת טורט למעשה שלאחר הצינון שלה נחתכת למספר חלקים, ובין השכבות קרם גבינת שמנת עשיר.


מה צריך?

3 ביצים

1 כוס סוכר לבן

כוס וחצי שמן קנולה/קוקוס/ענבים

2 וחצי כוסות קמח לבן

כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית אבקת קקאו

כוס רוויון

כפית חומץ

2 כפיות תמצית וניל

2 כפות צבע מאכל אדום מסוג ג׳ל


קרם גבינה

150 גרם חמאה רכה

2 מיכלים גבינת שמנת (מעל 20 אחוז טבעי, נפוליאון/גד)

500 גרם אבקת סוכר


איך מכינים?

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית עגולה קפיצית קוטר 24.

1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר למשך חמש דקות במהירות גבוהה.

2. מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקקאו ומוסיפים למיקסר ביחד עם הרוויון לסירוגין. קצת מתערובת היבשים וקצת מהרוויון.

4. מוסיפים את החומץ, וניל וצבע מאכל עד שמתקבל צבע אדום יפה, אם לא מספיק הצבע האדום, מוסיפים עוד צבע מאכל.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך 45-50 דקות, בודקים עם קיסם שיוצאים פירורים לחים.

6. מצננים את העוגה לחלוטין, וחותכים לשתיים שלוש חתיכות שוות.

7. מכינים את קרם הגבינה, בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הגבינה והאבקת הסוכר במשך חמש דקות במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד.

8. מורחים את הקרם בין שכבות העוגה, ומקשטים מעל שכבת הקרם האחרונה עם פירורי בצק.

שומרים במקרר.


על הצילומים המופלאים רוני אלני ברזק



נוספו לאחרונה
bottom of page