top of page

אוזני המן

פורים כאן!

הילדים כבר מתחפשים במשך שבוע כל יום למשהו אחר, והמבוגרים מתכוננים לסופשבוע של מסיבות וחגיגות שנמשכות גם שבועיים במקומות עבודה, בישובים, תהלוכות ושאר מסגרות.

הקינוח הפורימי הוא אוזני המן, והחגיגה גדולה. אפשר למלא באיזה מילוי שרוצים, לפנק במשלוח מנות וליהנות מהכנה קלה ותמיד מוצלחת.

אני ואתי קובו המהממת בילינו בוקר של אפייה יחד, ואפינו יחד את אוזני ההמן האלו. אתוס גם אחראית על התמונות היפות כאן. בכלל לא תכננו להכין אותן, אך האפייה כל כך קצרה וקלה והתאימה לאווירת החג.

השתכנעתם? עכשיו תורכם להכין!

הידעתם?!

למה אוכלים אוזני המן? עפי חז"ל, המן חזר לביתו לאחר שהושפל כשאוזניו מקוטפות (כלומר ללא אוזניים). בנוסף, אוזני ההמן משולשות מאחר ונהג לחבוש כובע קצינים משולש, ויש האומרים ששלוש הפינות הן זכר לשלושת ימי הצום של אסתר המלכה.

אז מה יש לנו פה?!

יש לנו כאן בצק פריך קליל, מילוי שיש לכולם בבית ו10 דקות אפייה (גג רבע שעה).

מצאתי שהכי נוח לי למלא את הבצק עם שקית זילוף. אם יש לכם שקיות זילוף בבית, הכי קל למלא אותן בלי צנטר רק עם מילוי, וככה לא צריך להתלכלך עם כפיות. אם אין לא קרה דבר, שתי כפיות יעשו את העבודה, קלאסי ויעבוד תמיד.

מה צריך? 250 גרם חמאה קרה 1 כוס אבקת סוכר 3 חלמונים 3 כוסות קמח

איך מכינים? מעבדים לבצק הכל יחד במעבד מזון (אפשר ללוש בידיים בקערה אחת גדולה - אך שהחמאה תהיה רכה), מחלקים לשני חלקים, עוטפים בנייר אפייה ומניחים במקרר למשך שעה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק, יש לקמח גם את הבצק עצמו.

קורצים עם קורצן עוגיות את הבצק לעיגולים, ומעבירים כל עיגול של בצק קרוץ לתבנית עם נייר אפייה. ממלאים באיזה מילוי שרוצים עם שתי כפיות או בשקית זילוף בלי צנטר, וסוגרים לאוזניים. אופים במשך 10-15 דקות. מצננים ומפזרים באבקת סוכר.


נוספו לאחרונה
bottom of page