עוגיות LEVAIN BAKERY סטייל

March 31, 2019

 

הוווווו ההתרגשות! שומעים אותה דרך המסך? כי נמצא המתכון ה ט ו ב ביותר לעוגיות ! בהתחייבות! בהבטחה! בהישבעות! רק תנו בי אמון! 

 

זהו מתכון שתרגמתי מבלוג אמריקאי בסגנון העוגיות המפורסמות של מאפיית Levain בניו יורק. 

זוהי מאפייה שנחשבת מהטובות בעיר, ועבור העוגיות שלהם תמיד יש תור ארוך שבסופו ההמתנה משתלמת ומחכה בשקית עוגיה עסיסית, חמה, רכה וטעימה. 

 

אז מה הסיפור באמת עם התורים הארוכים לעוגיות שוקולד צ׳יפס? העוגיה של Levain גדולה ומפנקת במיוחד, רכה בטירוף מבפנים, ובעלת מראה שמנמן במיוחד, שעד כה לא הצלחתי להגיע אליו - עד המתכון הזה. ולכן ההתרגשות הגדולה!

 

חשוב לציין שזה לא המתכון המקורי אלא מתכון שמתיימר להיות בסגנון עוגיות המאפייה. 

אל תדלגו על שלבים, היו קשובים, סבלניים ודייקנים, ולבסוף תהיו מאוד מרוצים. 

 

הידעתם?!

מאפיית Levain מדורגת ראשונה בטריפ אדווייזר! למאפייה יש שלל מאפים נוספים אך היא מפורסמת בשל העוגייה המנצחת. העוגיות של Levain פותחו בזמן ההכנות לאיש הברזל, על מנת לספק להם לא מעט קלוריות להצליח בתחרות ובעקבות ההצלחה שלהן המאפייה הציבה לה למטרה להיות המאפייה עם העוגיות הטובות ביותר בעיר.

 

אז מה יש לנו פה?!

מתכון הכי טוב לעוגיות שוקולד צ׳יפס שהכנתי אי פעם. הטריות נשמרת, המראה נשמר. שלמות.

מדובר ברכיבים שמוכרים לכם ממתכונים אחרים לעוגיות הללו, אך לא ברור מה עשו פה שזה פשוט מושלם!

אני הכנתי לפי ההוראות במיקסר עם וו גיטרה. לא ניסיתי עם וו הקצפה, לא ניסיתי במעבד מזון, ולכן זו ההמלצה שלי.

תמיד אפשר לרכך את החמאה ולהכין בקערה אחת עם מטרפה, אך אני לא יכולה להמליץ על מה שלא התנסיתי בו. אם אין מיקסר ואתם מנסים, הייתי קודם מקררת את הבצק לשעה כי הבצק רך יותר, אחר כך מגלגלת לכדורים, ואז מקפיאה את כדורי העוגיות למשך חצי שעה לפני האפייה.

 

מה צריך?
230 גרם חמאה קרה 

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום (בהיר/כהה)

2 ביצים

כף תמצית וניל

3 כוסות קמח לבן (ממליצים על קמח עוגות או קמח לחם, הלבן עובד מצוין)

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

350 גרם שוקולד צ׳יפס שאוהבים (אני שילבתי מריר, חלב ולבן)

ממרח נוטלה 

 

איך מכינים?

במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה הקרה חתוכה לריבועים עם הסוכר הלבן והחום. 

מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה 1-2 ומעבדים במשך חמש דקות עד שהחמאה רכה. 

מוסיפים את הביצים ואת הוניל ומעבדים לעוד דקה.

בקערה מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומוסיפים למיקסר עד שכל תערובת הקמח נטמעת לחלוטין ומתקבל בצק.

מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומעבדים לעוד דקה.

שוקלים את הבצק לכדורים של 100 גרם. משטחים את הבצק ושמים חצי כפית נוטלה באמצע וסוגרים לכדור (אפשר לוותר על זה, זה רק עוד שדרוג למילוי מפנק בתוך העוגיה).

מניחים במרווחים גדולים את כדורי הבצק על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

סביר להניח שתצטרכו כמה תבניות. אל תצופפו אותן!

מקפיאים את התבנית למשך 30 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים במשך 15 דקות. (אפשר לשמור את הכדורים בהקפאה לכמה ימים ואז להכין, מה שבא)

 

אופן ההכנה שלב אחר שלב

מוודאים שיש לנו את כל המצרכים

במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה הקרה חתוכה לריבועים עם הסוכר הלבן והחום.

מעבדים במהירות נמוכה 1-2 למשך חמש דקות עד שאין גושים בחמאה.

מוסיפים את הביצים ומעבדים למשך דקה.

מוסיפים לביצים גם את תמצית הוניל.

בקערה מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומוסיפים למיקסר עד שכל תערובת הקמח נטמעת לחלוטין.

מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומעבדים לעוד דקה.

מתקבל בצק עוגיות שוקולד צ׳יפס מרגש!

שוקלים את הבצק לכדורים של 100 גרם. 

משטחים את הבצק ושמים חצי כפית נוטלה באמצע וסוגרים לכדור.

מניחים במרווחים גדולים את כדורי הבצק על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

סביר להניח שתצטרכו כמה תבניות. אל תצופפו אותן!

מקפיאים את התבנית למשך 30 דקות ומחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים במשך 15 דקות. (אפשר לשמור את הכדורים בהקפאה לכמה ימים ואז להכין, מה שבא).

בקושי רב נותנים לעוגיות להתקרר מעט ואז...

 

 טורפים!

 

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק