top of page

עוגיות שוקולד צ׳יפס כל השוקולדים



כשאני הייתי ילדה לא אפיתי ולא בישלתי, לא זוכרת שחברי היו חובבי מטבח גדולים, וזו לדעתי מגמה של השנים האחרונות כאשר נהיו תוכניות ריאליטי של אוכל ואפייה.

ילדים היום חובבים מאוד את המטבח, אני פוגשת ילדים ונערים בסדנאות אפייה ומתרשמת מהידע והשליטה שלהם. לאתר אני מחפשת לילדים מתכונים יחסית פשוטים ומהירים, כדי שיתאימו לכולם וגם שלא יאבדו מהר ריכוז ויהיו מרוצים מהר מהתוצאה.


מתכונים לעוגיות שוקולד צ׳יפס הם הפופולאריים ביותר באתר. אני לא מפסיקה לנסות מתכונים עוגיות חדשים, לגוון טעמים ומרקמים, ולעשות אותם נגישים וקלים לכל מי שחפץ בהכנתם.

ילדים יעדיפו לא פעם לאכול עוגיה מאשר עוגה מפונפנת, וזה מתכון ממש מהנה וידידותי למשתמש, עם הקמח של חברת טחנות ישראליות שמנופה ונוח לשימוש, בקיצור ספרו לי איך היה!


הידעתם?!

לרוב העוגיות שוקולד צ׳יפס נאכלות כאפויות, אך קיימים בתי עסק שמוכרים את הבצק כפי שהוא בכוס גלידה!


אז מה יש לנו פה?!

מתכון קלאסי שכולו בקערה אחת בלי מיקסר. אל תוותרו על קירור קצר במקרר, אפשר גם להשאיר אותו למספר ימים ולאפות כשיש זמן ומתאים.

עוגיות אלו הכי טעימות כשהן חמות, הן מתחסלות ברגע ועדיין נשארות טריות ומהנות בימים אחרי. יש בהן המון שוקולד בכל הסוגים ובצק מנצח.


מה צריך? 200 גרם חמאה/מחמאה לגרסת הפרווה

כוס סוכר לבן

3/4 כוס סוכר חום

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

2 ורבע כוסות קמח לבן

כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 חבילת שוקולד צ׳יפס

2 חופנים שוקולד צ'יפס חלב ולבן (לגרסת הפרווה השתמשו במריר)

איך מכינים? בקערת זכוכית מותאמת למיקרוגל ממיסים חמאה.

לקערה מוסיפים שני סוגים של הסוכר ולוקחים מטרפה ומערבבים טוב את חמאה עם הסוכרים.

מוסיפים לקערה את הביצים ואת התמצית וניל וטורפים היטב.

מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה ומעט מלח וטורפים. עכשיו יכול להיות שיהיה קל לקחת לקקן במקום כי הקמח נתקע במטרפה.

מוסיפים את חבילת השוקולד צ'יפס ואת חופני השוקולד הנוספים ומקררים לחצי שעה. אם אין סבלנות אפשר ישר ליצור מהבצק כדורים ולאפות, אך אם יש לכם מעט זמן לחכות, התוצאה טובה יותר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים נייר אפייה בתבנית אפייה, מניחים את הכדורים במרווחים (תמונות בהמשך - לא לצופף אותם)

ואופים במשך 8-10 דקות.


מכינים את כל המתכון בקערה אחת - בלי מיקסר לפי השלבים והכמויות

לבסוף מוסיפים את כל השוקולדים

מחליפים את המטרפה ללקקן כדי שיהיה קל לערבב הכל

אין לכם זמן גם להכין וגם לאפות? הילדים התעייפו?

אפשר להשאיר את הבצק מספר ימים במקרר ורק אז להשתמש בו, יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים בתבנית אפייה במרווחים.

אין צורך לשטח את הכדורים - רק לאפות, הן ישטחו באפייה.



נוספו לאחרונה
bottom of page