top of page

בראוניז חמאת בוטנים


בראוניז הוא המאפה הראשון שאפיתי, ותקופה ארוכה רק אותו אפיתי. הוא היה מנצח, היה לו ביקוש, היה לו מתכון סודי שחלקתי אותו עם חברה אחת בלבד, והייתי משדרגת אותו בתוספות אך נאמנה לו שנים.

ואז שנים לא אפיתי. לא היה בא לי, לא היו תנורים בדירות השכורות עם השותפים בהן גרתי, אז יצא שרק הייתי מדי פעם אופה כשבאתי לבקר את ההורים שלי.

מפה לשם, היום זה המאפה שאני מכינה הכי פחות, אך כאשר אני מכינה, הוא חייב להיות רך ומוצלח.


יש המון מתכונים להכנת בראוניז. יש עם הקצפת הביצים במיקסר, יש הכל בקערה אחת, יש שמנפים קמח, יש שלא, בקיצור אין לזה סוף. לאפייה עם ילדים המתכונים הכי נוחים הם בקערה אחת עם מטרפה כאשר הם יהיו שותפים בהכנה לכל השלבים, אין להסתבך עם חשמל או לכלכלך יותר מדי כלים.


במתכון תראו שהשתמשתי בקמח כוסמין - אבל לא להיבהל!

כוסמין נשמע מסובך? נשמע לא טעים? נשמע לא שייך לבראוניז? אפשר גם מקמח לבן! ואפשר לגלות גם שקמח כוסמין ידידותי מאוד לאפייה הטעם נהדר.

ואז אתם שואלים, אז למה קמח כוסמין? ילדים ירצו לאכול מזה? כן יהיה להם טעים! לחברת טחנות ישראליות יש קמח כוסמין מלא שמדהים גם למאפים מתוקים ומשתמשים בו בדיוק כמו עם קמח לבן.


הידעתם?!

לאחר שברק אובמה ניצח במירוץ לנשיאות, יצא בארה״ב מהדורה מוגבלת של שוקולד חמאת בוטנים בטעם קטשופ. הייתם מוכנים לטעום?!


אז מה יש לנו פה?!

מתכון קלאסי שכולו בקערה אחת בלי מיקסר. אל תוותרו על קירור קצר במקרר, אפשר גם להשאיר אותו למספר ימים ולאפות כשיש זמן ומתאים.

עוגיות אלו הכי טעימות כשהן חמות, הן מתחסלות ברגע ועדיין נשארות טריות ומהנות בימים אחרי. יש בהן המון שוקולד בכל הסוגים ובצק מנצח.


מה צריך? 200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

כוס סוכר לבן

3/4 כוס סוכר חום

4 ביצים

1 כוס קמח כוסמין מלא

תוספות לבחירה - רבע כוס ממרח חמאת בוטנים, אגוזים, נטיפי שוקולד

תבנית מרובעת 20/20

איך מכינים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערת זכוכית מותאמת למיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה.

לקערה מוסיפים שני סוגים של הסוכר ולוקחים מטרפה ומערבבים טוב את חמאה עם הסוכרים.

מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחר השנייה וטורפים היטב.

מוסיפים את הקמח וטורפים עד שאין כלל גושים של קמח.

מוסיפים את התוספות, או שמפזרים מעל התערובת בתבנית עצמה.

מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה, אופים במשך 20 דקות.




Comments


נוספו לאחרונה
bottom of page