עוגיות ריבה

March 24, 2019

 

כמה יפות הן העוגיות הללו. וכמה טעימות. קטנות, פריכות, נימוכות, מתוקות ומפנקות.

העוגיות האלו קלאסיות שמלוות אותנו שנים, אני זוכרת את אמא שלי מכינה אותם מאז שאני ילדה, והתוצאה היפה מעוררת בי פשוט אושר.

 

עוגיות ריבה הן עוגיות חמאה שמאוד פשוטות להכנה, הריבה מאוד משדרגת אותן, אך אפשר להשתמש בבצק הזה לעוגיות חמאה ולהשאיר אותן כמו שהן.

מבטיחה לכם שהילדים יהנו במיוחד מהכנת העוגיות האלו, את הבצק אפשר להכין מראש ולשמור בקירור. עיקר ההנאה בהכנה הוא רידוד הבצק, קריצת העוגיות בצורות שונות, ולבסוף הקישוט שמביא את התוצאה היצירתית והיפה.

גם המתכון הזה כמו עוד מתכונים לילדים, הוכן במסגרת שיתוף פעולה עם חברת הקמח טחנות ישראליות.

 

הידעתם?!

עוגיות אלו מכונות עוגיות סנדוויץ. למרות שאנו רגילים לכנות את עוגיות החיוכים ככה. למעשה כך נקראים המאפים שמורכבים משתי עוגיות עגולות וביניהן קרם או ריבה.

 

אז מה יש לנו פה?!

מתכון של בצק פריך לעוגיות חמאה, ריבה משובחת, צורה יפהפייה והכנה מהנה.

את הבצק מכינים במעבד מזון או לסירוגין במיקסר עם וו גיטרה. אם אין לכם מעבד מזון או מיקסר ותרצו להכין, תרככו במיקרוגל את החמאה ותוסיפו את כל המצרכים ותאחדו, רק קחו בחשבון שהקירור הנדרש יהיה לפחות שעתיים שלוש כיוון שהחמאה רכה והבצק חייב להיות קר.

 

מה צריך?
2 וחצי כוסות קמח חיטה לבן 

200 גרם חמאה קרה

100 גרם סוכר

1 ביצה

1 חלמון

2 כפיות סוכר

ריבה איכותית

אבקת סוכר לפיזור

 

איך מכינים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במעבד מזון מעבדים את כל המצרכים לבצק אחיד. (הערות להכנת בצק במיקסר או בלי מכשירים - בפסקה הנ״ל - אז מה יש לנו פה?!)

מניחים את הבצק בקירור לשעה.

מחלקים את הבצק לשניים, מקמחים נייר אפייה.

מניחים את הבצק על נייר האפייה ומקמחים אותו. מרדדים וקורצים את העוגיות עם קורצנים המותאמים לעוגיות ריבה (לרוב נמכרים בצורות של פרח או לב).

אופים במשך 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים.

ממלאים שקית זילוף בריבה ומזלפים מעט ריבה בעוגייה השלמה.

סוגרים עם העוגייה בעלת הצורה ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

צילום: רוני אלני ברזק

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק