ספיישל שוקולד רובי
ספיישל ורוד במיוחד לפניכם! האם כבר טעמתם את השוקולד רובי? רובי הוא סוג של שוקולד חדש, שפותח לאחרונה והושק בשנת 2017 על ידי חברת בארי קליבו.
הצבע שלו ורוד עתיק, הטעם שלו עדין, פירותי ומעט חמצמץ, ומתקבל שילוב מיוחד עם השוקולד הלבן.
מאיה יופה ועינב רייכנר שהן גם חברות וגם מוכשרות, הגו את הרעיון במפגש אפייה שבו נתנסה ונאפה עם השוקולד רובי.
זהו המפגש השלישי שלנו יחד שבו אנחנו משלבות חלק מהעולמות שאנחנו אוהבות ועוסקות, אוכל, עיצוב וסטיילינג. הן גם מצלמות מדהים ויש להן טאץ הורס, ואני מחכה נרגשת במטבח שלי ומוכנה להכין כל דבר שרק ירצו כי הכל יוצא כל כך יפה.
את כל הדברים הטעימים שהכנו יחד והן צילמו עם הסטיילינג המשוגע שלהן, אנו חולקות לבקשת הקהל ומשתפות במתכונים. הפעם הלכנו על בצק רבוך ובצק פריך בשילוב השוקולד רובי.
מזמינות אתכן להתאהב בשוקולד היפהפה הזה גם ולבלות איתו למטבח!
הידעתם?!
לראשונה מזה 80 הומצא זן של שוקולד חדש. השוקולד הלבן הומצא לפני 80 שנה על ידי חברת נסטלה. קדמו לו השוקולד חלב והשוקולד מריר.
שוקולד רובי מיוצר מפולי קקאו מזן שנקרא רובי, ומיובא מחוף השנהב, אקוודור וברזיל.
הצבע הורדרד והטעם החמצמץ פירותי של השוקולד הם טבעיים, בלי תוספים של חומרי צבע וטעם. הצבע של השוקולד הוא מאבקה טבעית שמתקבלת בתהליך של הפקת פולי הקקאו.
אז מה יש לנו פה?!
שני מתכונים משמחים, האחד מורכב מעט אך מאוד מפנק, והשני פשוט וקליל.
המתכון הראשון הוא בצק רבוך ממנו הכנו פחזניות, קרמבל מעל, קרם פטיסייר רובי.
המתכון השני הוא בצק פריך ממנו הכנו עוגיות חמאה עם טבילה וקישוט של שוקולד רובי.
פחזניות - מה צריך?
קרמבל
100 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה
100 גרם קמח לבן
איך מכינים?
במעבד מזון עם וו פלדה מערבלים את כל המרכיבים יחד עד לבצק אחיד ויפה.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה, מעליו שמים עוד נייר אפייה ומרדדים עם מארוך לשכבה דקה ואחידה של בצק. מקפיאים למשך חצי שעה.
בצק רבוך - מה צריך?
125 גרם חלב
125 גרם מים
100 גרם חמאה
10 גרם סוכר
קורט מלח
150 גרם קמח לבן
200 גרם ביצים (בערך 4 ביצים מדיום)
איך מכינים?
בסיר מבשלים חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח לרתיחה. מורידים את האש לנמוכה ומוסיפים בבת אחת את הקמח, ומערבבים עם מטרפה עד שכל הקמח נבלע ולא נשאר לו זכר. מכבים את האש.
מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומחברים וו גיטרה במהירות איטית, מערבלים למשך 5-10 דקות עד שהוא מתקרר. מוסיפים ביצים בהדרגה אחת אחר השנייה עד שמתקבל בצק חלק וצמיגי מעט.
מעבירים לשקיות זילוף עם צנטר לבחירתכם ומזלפים.
מחממים תנור ל-170 מעלות. בזמן הזה מוציאים את הקרמבל מהמקפיא וקורצים לדיסקיות ומניחים מעל בצק הפחזניות המזולף. מכניסים לתנור לאפייה למשך 35 דקות, מצננים.
קרם פטיסייר רובי - מה צריך?
350 מ״ל חלב
85 גרם חלמונים
85 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
35 גרם חמאה
100 גרם שוקולד רובי
איך מכינים?
בסיר מבשלים חלב לרתיחה.
בקערה גדולה טורפים את החלמונים עם הסוכר, ולאחר מכן מוסיפים קורנפלור וטורפים. כשהחלב רתח מכבים את האש ומוסיפים אותו תוך כדי טריפה לקערה של החלמונים.
את כל התערובת מעבירים לסיר, מדליקים את האש וטורפים ללא הפסקה עד שהקרם מבעבע וסמיך ואז מוסיפים את החמאה. באש נמוכה ממשיכים לטרוף עד שכל החמאה נמסה והקרם מבעבע וחלק ומכבים את האש. קוצצים את השוקולד ומוסיפים לסיר, נותנים לו לעמוד לדקה שתיים שימס ואז טורפים היטב לקרם חלק ורדרד ויפה.
מעבירים את הקרם פטיסייר לכלי, מכסים אותו צמוד עם ניילון נצמד, ומקררים במשך חצי שעה במקרר.
את הקרם פותחים במיקסר עם וו הקצפה לאחר הקירור, במהלך הקירור הוא מתקשה ואנו צריכים להחזיר אותו למצב של קרם חלק.
את הקרם מקציפים במהירות איטית, עד שהוא חלק ומוכן לזילוף.
ממלאים את הפחזניות בקרם פטיסייר עם שקית זילוף וצנטר חלק/משונן.
את הפחזניות הכי טוב לאכול באותו היום או יום למחרת, מאחסנים במקרר.
עוגיות חמאה סבלה רובי - מה צריך?
300 גרם קמח
75 גרם אבקת סוכר
75 גרם אבקת שקדים
180 גרם חמאה קרה
1 ביצה
100 גרם שוקולד רובי
איך מכינים?
במיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת סוכר, שקדים וחמאה במהירות איטית עד בינונית במשך מספר דקות עד שכל החמאה הופכת לפירורים כמו חול.
מוסיפים את הביצה ולאחר דקה שתיים מתקבל בצק פריך אחיד ויפה.
מכסים את הבצק בנייר אפייה ומעבירים לקירור למשך חצי שעה שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות, על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים.
מסדרים נייר אפייה על תבנית ומעבירים את עיגולי הבצק ומסדרים אותם במרווחים.
אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות, מצננים.
ממיסים במיקרו בפולסים או בסיר על בן מארי את השוקולד, מעבירים לכלי עמוק וטובלים את העוגיות בשוקולד המומס, אפשר לקשט עם פטל יבש, סוכריות ועוד רעיונות יצירתיים.
שומרים את העוגיות בקופסא אטומה.
תגובות