פיצות ביתיות

February 17, 2019

פיצה זה מאכל מושלם. מושלם. כל כך מושלם שאני מכינה אותו המון בבית, במיוחד כשאנחנו מארחים חברים.

כי אני אוהבת פיצה מאז שאני זוכרת את עצמי. הכי אהבתי לאכול משולש של פיצה רימיני בעפולה.

כל שבוע הייתי אוכלת פיצה, בכל יום חמישי כשהייתי בבית ספר, הייתה מחכה לנו פיצה חמה עם סלט יווני שאמא שלי הייתה מכינה. וזו הייתה פיצה קנויה וקפואה שהייתה מכניסה לתנור ועדיין הייתה מושלמת בעיניי. זה מראה כמה שאני אוהבת פיצה. גם כשהיא קנויה מהסופר.

זה היה יום בו אמא שלי הייתה עורכת קניות ולא מבשלת, ועדיין זו ארוחה שתמיד חיכינו לה. לא נגיד מילה על הערכים התזונתיים של הארוחה הזו.. לשם כך המתכון הזה נמצא, שאם כבר פיצה בבית, שתהיה איכותית יותר ובשליטה שלנו כשאנחנו מכינים אותה. 

 

הידעתם?

פיצה כידוע היא במקור מאכל מסורתי מאיטליה, אך לא מעט מתבלבלים שפיצה הגיעה מארה"ב. מהגרים איטלקים שהגיעו לאמריקה הפיצו את הבשורה, ובמהרה הפכה למזון מהיר ביבשת.

פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית המפורסמת ביותר בעולם, האמריקאים פיתחו טעמים שונים של פיצה בנוסח הוואי בתוספת אננס, פיצה בתוספת דג אנשובי, פיצה עם פפרוני ובייקון.

 

לחברת טחנות ישראליות יש קמח מיוחד בטחינה דקה, בעל תכונות מושלמות להכנת פיצה. הבצק אלסטי וחזק, ואת התחושה המיוחדת מרגישים כבר בלישה. את הקמח ניתן למצוא אותו ברשתות.

 

אז מה יש לנו פה?!

מתכון של בצק מושלם לפיצה, קליל וידידותי למשתמש. ההכנה לא אורכת זמן רב, גם לא ההתפחה, והאפייה בכלל קצרה. רוטב עגבניות טרי ותוספות מפנקות.

 

מה צריך?

לבצק לפיצה

25 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

כוס ושליש מים חמימים

2 כפות שמן זית

500 גרם קמח פיצה של חברת טחנות ישראליות

כפית מלח

 

לרוטב עגבניות

מעט שמן זית

3 עגבניות קצוצות

כף שום כתוש

צרור בזיליקום

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

 

איך מכינים?

בקערת מיקסר מניחים את שמרים, סוכר ומים עם וו לישה ומערבבים למשך 2-3 דקות.

מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות נמוכה במשך 5 דקות.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה בטמפ' החדר.

מחממים תנור ל-220 מעלות. אם יש אבן פיצה מחממים אותה שעתיים לפחות.

 

מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות והשום.

מבשלים כמה דקות ומוסיפים את שאר הרכיבים עד לרתיחה. מבשלים עוד דקה שתיים.

 

מחלקים את הבצק ל-2-4 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור בצק.

מקמחים נייר אפייה ומרדדים עליו כדור בצק לעיגול דק.

מטפטפים על הבצק מעט שמן זית, מניחים כף מצקת נדיבה של רוטב עגבניות ומורחים על הבצק.

מניחים את התוספות.

אופים במשך 12-15 דקות.

 

 

צילום: רוני אלני ברזק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק