טארט גבינה ותותים

February 19, 2019

 

 

טארטים תמיד הפחידו אותי. ההתעסקות עם הבצק הפריך הייתה לי מסובכת מדי, התעצלתי לקרר אותו, לשמן את התבנית, להקפיא את הטארטים לפני האפייה, וכך הם נזלו לי והבצק היה נשבר והטארט היה מאכזב. בלימודי קונדיטוריה טארטים הם השיעור הראשון, וסבלתי מכל רגע, אך סוף סוף למדתי שקיצורי דרך אינם אופציה ואפילו יוצאים טארטים מוצלחים!

 

המסקנה - תמיד מפחדים ממה שלא יודעים, וזו מסקנה שחוזרת על עצמה כל הזמן בהקשר שלי. עכשיו טארטים חביבים עלי ואפשר למלא אותם בכל מיני טעמים ומרקמים ולקשט אותם בכל טוב.

החורף הוא זמן מצוין להשתמש בתותים, והשילוב של עוגת גבינה ותותים הוא נפלא. בתוספת בצק פריך בתחתית, יש פה פאי טעים ומאוד מרשים.

 

במסגרת עבודתי עם חברת הקמח טחנות ישראליות, השתמשתי בקמח הלבן המנופה להכנת הטארט. חפשו אותו ברשתות!

 

הידעתם? 

ישנם 35 זנים שונים של גידולי תותים, הידוע ביניהם הוא תות השדה. תות השדה מהווה מקור טוב לוויטמינים c, a וחלק מקבוצת ויטמין b. בארץ עונת הגידול בתחילת נובמבר עד אפריל. 

בעוד שבארץ אנחנו אוכלים לרוב את התותים לקינוח, באיטליה אוכלים אותו עם בלסמי ופלפל שחור, ובצרפת שותים לידו שמפניה. 

 

אז מה יש לנו פה?! 

טארט מבצק פריך שקדים, קרם גבינה קטיפתי ומעל תותים טריים. אל תדלגו על השלבים בהכנת הבצק לטארט, זה נשמע ארוך ומציק אבל זה רץ, והתוצאה לא תאכזב אתכם - מבטיחה!

 

מה צריך?

300 גרם קמח חיטה לבן

75 גרם אבקת סוכר

75 גרם אבקת שקדים

180 גרם חמאה קרה

1 ביצה 

 

איך מכינים?

הבצק הפריך - במיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות חמאה ובמהירות נמוכה מערבבים את הבצק עד שהוא נהיה פירורי כמו חול. 

מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד במיקסר עד שמתקבל בצק.

עוטפים בנייר אפייה ומעבירים לקירור למשך שעה.

רידוד הבצק - על נייר אפייה מקומח מניחים את הבצק, מקמחים ומרדדים.

מניחים את התבנית במרכז וחותכים עיגול של בצק סביב התבנית.

משמנים את התבנית ומעבירים את הבצק לתבנית, מנסים להקפיד על זווית ישרה בין הדופן לבסיס שיבטיח שוליים גבוהים. מקפיאים לחצי שעה.

אפיית הבצק - מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים במשך 30 דקות. מצננים.

 

קרם גבינה

מה צריך?

1 חפיסת גבינת שמנת

250 גרם גבינה לבנה

2 כפות אבקת סוכר

1 חפיסה שמנת מתוקה להקצפה

4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

איך מכינים?

בקערה טורפים את הגבינות עם אבקת הסוכר לקרם חלק.

מקצפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את תערובת הגבינות ומקציפים לקרם יציב. 

מעבירים את קרם הגבינה על תחתית הבצק הפריך. חותכים את התותים לפרוסות ומקשטים.

 

צילום: רוני אלני ברזק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק