top of page

עוגיות שוקולד צ׳יפס ועדשים


תראו לי ילד שלא אוהב עוגיות שוקולד צ׳יפס! ואם אפשר לשלב עוגיות עם אפייה משותפת עם ילדים, זה מתכון מנצח.

זמן ההכנה קצרצר, רק מספר דקות ובקלות כזו שבטוח תהנו! בהתחייבות! (כן כן גם מי שלא נוהג לאפות ולא חובב את המטבח). את העוגיות מכינים בקערה אחת בלבד, בלי מיקסר ולכלוך.

בשביל לגרום לילדים להתלהב מהפעילות האפייה הביתית נכנסנו העדשים הצבעוניות לתמונה. אז למה מחכים, לרוץ להכין!

הידעתם?

העוגיה המדהימה הזו קיימת משנת 1930 והומצאה על ידי היא אישה אמריקאית בשם רות ויקפילד. רות תכננה להכין עוגיות חמאה וקקאו לפונדק בו עבדה, אך כיוון שהיה חסר לה קקאו היא אילתרה והחליפה אותו בשוקולד של חברת נסטלה. השאר היסטוריה.

אז מה יש לנו פה?

עוגיות מבצק חמאתי וטעים, מעט קריספיות אך נימוכות שזה שילוב מנצח, ושני סוגי שוקולד שעושים שמח בעיניים ובבטן. ולא לשכוח שרק צריך קערה אחת אז החגיגה גדולה.


מה צריך?

100 גרם חמאה

כוס סוכר לבן

רבע כוס סוכר חום

1 ביצה

כפית תמצית וניל

כוס ורבע קמח לבן

כפית סודה לשתייה

שקית שוקולד צ׳יפס (איזה שאוהבים)

חבילת עדשים צבעוניות

איך מכינים?

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

בקערה חסינת חום ממיסים חמאה, מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר חום וטורפים היטב.

מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה ותפוחה.

מוסיפים קמח וסודה לשתייה וטורפים עד שיש לנו בצק חלק. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס.

מניחים נייר אפייה בתבנית ובעזרת כפית מגלגלים לכדור בצק, מניחים עליו שתיים שלוש עדשים צבעוניות, וכך הלאה לכל חלקי הבצק.

אם מתקשים להכין כדורים מהבצק בגלל החום של אוגוסט, אפשר להקפיא את הבצק לחצי שעה וכך הבצק יהיה ידידותי למשתמש.

אופים את העוגיות במשך 10-12 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים.

צילום: רוני ברזק


נוספו לאחרונה
bottom of page