עוגת דבש מצופה פררו רושה
צילום: אבישג שאר ישוב
נפגשנו, ארבע נשים צעירות ואוהבות את החיים. אוהבות לאפות ולשמח אנשים, אוהבות להתנסות וללמוד דברים חדשים. אוהבות אנשים, טעמים, מקומות וצבעים.
נפגשנו, אני ונטלי לוין הלא היא עוגיונט, בלוג שמלמד המוני אנשים לאפות את המאפה הכי טעים שנראה גם הכי מרשים. אבישג שאר ישוב המהממת, צלמת מחוננת ומוכשרת, שנכנסה אלי לדירה לסדנא וידעתי מיד שאני רוצה להיות חברה שלה. היא גם רוכבת על אופנוע אז בכלל.. וחן קורן שמוכרת לרבים מהעונה הראשונה של בייק אוף, בשלנית אלוהית ועורכת סיורים וארוחות בשוק מחניודה.
לא היה לנו מושג מה יביא היום, רק שראש השנה בפתח, עוגות דבש הן מוטיב מנצח לאפייה לחג, אך היה רצוי איזה טוויסט, ובעיקר שנעשה חיים יחד.
לי היה איזה וויז׳ן לעוגה מצופה רושה, ראיתי בפריז איזו עוגה שתפסה אותי ושמרתי לי את התמונה ליום אפייה מיוחד, והבנות זרמו איתי.
היה צורך גם במתכון קליל שלא ירתיע את האופים, אך גם שדרוג קל שיעשה את העבודה לעוגה שלא רק תהיה טעימה אלא גם יפה ומרשימה.
צילום: נטלי לוין
הידעתם?
עוגת דבש מכונה בשם ׳לייקח׳, יש שטוענים שההשראה לעוגת הדבש לקוחה ממצרים מעוגת הבסבוסה.
עוגת הדבש הפכה למאכל מסורתי לחג ראש השנה בעקבות אכילת תפוח בדבש, בשביל שהשנה תהיה לנו מתוקה. יש המשווים את עוגת הדבש לג׳ינג׳ר ברד באירופה ובארה״ב שלרוב טורפים בחג המולד.
צילום: אבישג שאר ישוב
אז מה יש לנו פה?!
עוגת דבש רכה ומטריפה, קלילה ומשודרגת עם סוגי האגוזים השונים, וציפוי שוקולד חלב מבריק עם שברי אגוזים ולקישוט קצפת דבש ואגוזים מקורמלים (אל תבהלו, קל מאוד, וטעים נורא!)
את המתכון כתבה וערכה ובנתה נטלי, יש גם המון הערות ותוספות, ויאללה לעבודה!
מה צריך?
2 תבניות אינגליש קייק
לעוגה:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3 כפות דבש או סילאן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 מ״ל חלב או שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
כוס ורבע קמח
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי פררו רושה:
250 גרם שוקולד חלב
1/3 כוס שמן
100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
לקצפת דבש לקישוט:
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש/ סילאן
1 כף אינסטנט פודינג
לקישוט:
אגוזי לוז מקורמלים
איך מכינים?
עוגת דבש:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר חום, דבש/סילאן, וניל, מלח, חלב/שמנת חמוצה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות ומיישרים את החלק העליון.
אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מחלצים את העוגות מהתבנית. אם רוצים, אפשר ליישר מעט את ה"גבעה" שנוצרת בחלק העליון בעזרת סכין ו/או להפוך את העוגות לפני הציפוי.
ציפוי שוקולד פררו רושה:
קוצצים את השוקודל ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מלאה.
מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ודי דלילה.
מוסיפים אגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.
מניחים את העוגות על גבי רשת.
יוצקים את ציפוי השוקולד-אגוזים על גבי העוגות ומעבירים להקפאה קצרה של כחצי שעה להתייצבות הציפוי.
קצפת דבש:
בקערת המיקסר שמים שמנת, דבש ואינסטנט פודינג ומקציפים תחילה לאט לאט ומגבירים עד למהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף צנתר משונן ומזלפים קישוטים בחלק העליון של העוגה (על גבי הציפוי).
מקשטים באגוזים מקורמלים ומגישים.
הערות, הארות ותוספות של נטלי:
אגוזים מקורמלים מכינים כך: שמים 50 גרם סוכר על מחבת יבשה ויוצרים קרמל. מוסיפים פנימה 30-40 גרם אגוזי לוז קלויים ומערבבים היטב עד שהם מצופים בשכבת קרמל דקיקה. מסירים מיד מהאש ומעבירים את האגוזים לקירור על גבי נייר אפייה.
במקום אגוזים מקורמלים אפשר לקשט בברס (אגוזי לוז מקורמלים גרוסים). ניתן להשיג בחנויות המתמחות למוצרי אפייה וחומרי גלם.
שומרים את העוגות בכלי סגור במקרר עד שבוע.
אפשר להקפיא את העוגות (ללא הקצפת) עד חודש.
אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
במקום דבש אפשר להשתמש במייפל או בסילאן לגיוון הטעמים.
במקום 2 תבניות אינגליש קייק אפשר להכין גם בתבנית אחת עגולה בקוטר 24 ס"מ.
צילום: נטלי לוין
Comments