סניקרס ביתי

August 13, 2018

 

שילוב של חמאת בוטנים ושוקולד, היש טוב מזה?

אני בכלל לא אהבתי חמאת בוטנים עד לפני חמש שנים כשטעמתי חטיף סניקרס קנוי והבנתי שפספסתי בענק. תמיד אהבתי טוויקס ומארס יותר מכל.

בארץ אוכלים במבה מגיל צעיר ואוהבים מאוד חמאת בוטנים, האחיינים הקטנים שלי משוגעים על חמאת בוטנים וכיף להכין להם קינוחים עם השילוב המנצח של השוקולד.

חברת ילדות אהובה מעמק יזרעאל הביאה סניקרס ביתי לפני מספר שנים למפגש ולקחתי ממנה את המתכון שעוד לא ידוע על המקור שלו. אני הוספתי לו גרסה מעט מושחתת יותר, אבל ההכנה קלה מאוד והטעם משוגע. 

זה קינוח שכיף גדול להכין עם ילדים, אין צורך במיקסר או כל מכשיר חשמלי וזמן ההכנה שלו מהיר. אך כמובן שהוא כיף להכנה בכל גיל...

 

הידעתם?

החטיף סניקרס נוצר בשנת 1930 על ידי החברה האמריקאית מארס שאחראים לממתקים הכי טעימים בעיני בעולם, בין היתר מארס, באונטי וטוויקס. באנגליה ואירלנד הוא היה קרוי בכלל בשם מרתון עד שנת 1990, ואז שונה לסניקרס כמו שקרוי בשאר העולם. 

 

אז מה יש לנו פה?

תחתית של עוגיות, דבש, חמאה וחמאת בוטנים, גנאש שוקולד, בוטנים קלויים וגנאש שוקולד לציפוי.

 

מה צריך?

תבנית מרובעת 20/20 (אפשר גם גדולה יותר, זה יהיה נמוך יותר אבל עדיין טעים!)

 

250 עוגיות פתי בר 

200 גרם חמאה

2 כפות דבש

3 כפות חמאת בוטנים

100 מ״ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

חופן בוטנים קלויים

150 מ״ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

חמאת בוטנים לקישוט

 

איך מכינים?

  • מפוררים היטב בשקית אטומה את העוגיות.

  • ממיסים בקערת זכוכית במיקרו את החמאה, הדבש וחמאת הבוטנים. מוסיפים את העוגיות המפוררות ומערבבים עד שכל שברי העוגיות מכוסות היטב.

  • משטחים בתבנית ומקפיאים למספר דקות, בינתיים מכינים את הגנאשים.

  • בסיר או בקערה חסינת חום במיקרוגל מביאים 100 מ״ל שמנת מתוקה ו100 גרם שוקולד לרתיחה. טורפים היטב.

  • טיפ בהכנת גנאש ביחס 1:1 של שמנת מתוקה ושוקולד - אם הקרם דליל מדי מוסיפים מעט שוקולד, אם סמיך מדי מוסיפים מעט שמנת מתוקה קרה.

  • מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את הקרם על התחתית.

  • מפזרים את חופן הבוטנים הקלויים מעל הגנאש. מחזירים שוב למקפיא.

  • מכינים את הגנאש לציפוי באותה הדרך, בסיר או בקערה חסינת חום במיקרוגל מביאים 150 מ״ל שמנת מתוקה ו100 גרם שוקולד לרתיחה. טורפים היטב.

  • מוציאים את התבנית מהמקפיא ומכסים את הסניקרס. מעבירים למקפיא לשעה שעתיים.

  • ממיסים כף שתיים של חמאת בוטנים במיקרוגל, עם כפית מקשטים את ציפוי השוקולד.

  • שומרים בקירור.

 

צילום: רוני אלני ברזק

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק