עוגיות שוקולד צ׳יפס Ben's cookies style
עוגיות שוקולד צ׳יפס, לא משנה כמה מתכונים קיימים ובמשך כמה שנים העוגיות הללו מככבות, לא נמאס לנו מהן. הן נצחיות, רכות, חמות, קריספיות, משמחות ובמקום תמיד. לכן אני מנסה כל פעם מתכון אחר, פשוט תמיד טעים ותמיד מנצח.
לכן שוב פעם מגישה לכם מתכון לעוגיות, הפעם בסטייל המותג Ben's cookies בלונדון, אין לי את המתכונים של המקום אבל הם הזכירו ללא מעט טועמים את אותה חנות קטנה עם ריח משגע, ולכן קיבלו את השם של העוגיות הנ״ל.
הידעתם?
בן׳ס קוקיס היא רשת בלונדון ואנגליה שקיימת משנת 1983, הסניף הראשון היה באוקספורד, ובהמשך נפתחו סניפים מחוץ ללונדון לבאט, ברייטון, בריסטול ואיידנבורו.
סוד הקסם היא העוגיה הרכה והחמה בטעמים שונים, היופי שהיא נאפית במקום ונמכרת במשקל. הרשת התרחבה אל מחוץ לרחבי אנגליה וניתן למצוא סניפים בניו יורק, דרום קוריאה, סעודיה, דובאי, כווית, סינגפור ובנגקוק. פשוט גאונים!
אז מה יש לנו פה?!
בצק רך ומתקתק, שילוב של שוקולדים שונים, וכל המרכיבים למעשה לעוגיה מנצחת. בלי קיצורי דרך בבקשה, כן זה כולל גם את ההמתנה במקרר. שמעתם?
מה צריך?
100 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום
כוס סוכר לבן
כף נוטלה
כפית סודה לשתייה
1 ביצה
כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח
2 כפות קקאו
כוס שוקולד צ׳יפס חום ולבן
איך מכינים?
במיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית מאחדים את החמאה הרכה עם הסוכר החום, הסוכר הלבן, נוטלה ואבקת סודה עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
מוסיפים ביצה ומפעילים את המיקסר לעוד 2 דקות.
מוספים קמח וקקאו וממשיכים לערבב עד שכל הקמח והקקאו נטמעו בתערובת.
מוסיפים רק חלק מהשוקולד צ׳יפס, ולאחר שמתקבל בצק מעבירים למקרר למשך חצי שעה-שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצרים כדורים קטנים של בצק, מניחים כמה שוקולד צ׳יפס שהושארו בצד על בצק העוגיות, מסדרים במרווחים ומשטחים את הבצק מעט עם היד.
אופים במשך 8-10 דקות וטורפים!
Comments