top of page

עוגיות שוקולד צ׳יפס קלאסיות


אני אוהבת להכין עוגיות שוקולד צ׳יפס. שנים. תמיד. יש שקוראים לי עוד מהאוניברסיטה דנה עוגיות. הייתי אופה מלא עוגיות, מביאה איתי ללימודים, מפנקת לצד הקפה כשלומדים למבחן, בדירה ברחוב עזה בירושלים תמיד היה ריח של אפיית העוגיות במדרגות, וזו הייתה אחת ההתאהבויות הראשונות שלי באפייה.

אני מכינה קופסאות של העוגיות האלו כשיוצאים לטיולים, ותמיד שמחה לחזור למתכון הזה. מקווה שתאהבו אותו כמוני.

המתכון האהוב עלי מכל הוא המתכון שעל אריזת השוקולד צ׳יפס של חברת אופנהיימר, כן כן השוקולד צ׳יפס הצהוב הזה. היום אני כבר מזמן לא משתמשת בו, ועדיין הבצק בו מדהים והכמות של העוגיות מספיקה לפנק את הבית וכל השכנים וחברים.


הידעתם?

העוגיה נוצרה בטעות ע״י בעלים של פונדק במסצ׳וסטס בארה״ב. היה בכוונתה להכין עוגיות חמאה וקקאו, אך בשל אי אספקת הקקאו, נאלצה לאלתר ולהחליף את הקקאו בשוקולד של נסטלה. האלתור התברר כהצלחה, והיא גם פרסמה את המתכון בספר הבישול שלה, והמתכון הפך לפופולארי במטבחים בארה״ב.


אז מה יש לנו פה?!

מתכון קלאסי של בצק עוגיות שטעמתם לא פעם אחת ותמיד נהניתם.


מה צריך?

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר לבן

80 גרם סוכר חום כהה

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

2 ורבע כוסות קמח לבן

כפית סודה לשתייה

קורט מלח

250 שוקולד צ׳יפס שבוחרים


איך מכינים?

מחממים תנור ל 180 מעלות.

ממיסים את החמאה ובקערה עם מטרפה מערבבים עם הסוכר הלבן והחום.

מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים היטב.

מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח וטורפים עד שכל הקמח נטמע לבצק אחיד.

מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ויוצרים כדורים קטנים.

מרפדים נייר אפייה בתבנית, מניחים את הכדורים במרווחים בתבנית.

אופים במשך 10-12 דקות וטורפים.


נוספו לאחרונה
bottom of page