top of page

קרמבו שוקולד ביתי


קרמבו הוא מהקינוחים שאני מכינה הכי הרבה כשאני רוצה להכין קינוח אישי, או כשאני רוצה לשמח מישהו או לפנק ליום הולדת.

אני חושבת שאין תחליף לקרמבו שקונים בסופר, ניסיתי להכין הרבה פעמים קרמבו ביתי שיצא טעים, אבל לא הצליח בעיני להתקרב למקור. ובכלל אני חובבת ממתקים ומשום מה חושבת שהקינוחים הביתיים שמתיימרים להיות כמו הממתקים הקנויים, פשוט פחות טובים.

הידעתם? הקרמבו יוצר לראשונה באירופה, במדינת דנמרק במאה ה-19.

בארץ החלו לייצר קרמבו בשנות ה-40 כתחליף לגלידה בחורף, וכיום אנחנו המדינה בה נמכר מספר הקרמבואים הגדול ביותר בעולם.

אז מה יש לנו פה?

הקרמבו שלנו הוא בגרסה קצת שונה, עם קרם שוקולד שמחליף את קצף הביצים, ועדיין כיף שהוא נראה כמו הקרמבו שבחנות.

בתחתית יש לנו עוגיית חמאה ושקדים, מעליה שכבת קרם שוקולד, ומעל ציפוי שוקולד מבריק.

קרמבו שוקולד ביתי

מה צריך?

לעוגיות חמאה ושקדים - 30 עוגיות

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

1 ביצה

140 גרם קמח (1 כוס)

30 גרם שקדים טחונים (3 כפות)

לקרם שוקולד

500 מ״ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)

200 גרם שוקולד (חלב/לבן)

קרם שוקולד מבריק לציפוי

250 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן קנולה

איך מכינים?

קרם שוקולד

מתחילים עם קרם השוקולד כיוון שהוא דורש קירור לפני השימוש, בזמן הקירור מומלץ להכין את העוגיות כך כשהקרם יהיה מוכן, יהיה ניתן להרכיב את הקרמבו.

  • ממיסים מחצית מהשמנת המתוקה, מיכל אחד עם השוקולד בקערה חסינת חום במיקרוגל או בסיר קטן.

  • טורפים היטב את קרם השוקולד ומעבירים לקירור, אפשר שעה שעתיים במקפיא או ארבע שעות במקרר.

  • מעבירים את הקרם למיקסר עם בלון הקצפה, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, ומתחילים להקציף את הקרם. מקציפים במהירות איטית כך שהקרם נראה מאוד נוזלי, ולאט לאט מגבירים, לבסוף מגיעים למהירות הכי גבוהה והקרם מסמיך ומתייצב.

  • כאשר הקרם יציב ונתפס על בלון ההקצפה (אפשר להפוך את הקערה על הראש ולראות שהוא אינו זז) הוא מוכן לשימוש.

  • לשקית זילוף מכניסים צנטר חלק בקוטר 12, מעבירים את הקרם לשקית הזילוף ומזלפים תלוליות מעל העוגיות.

עוגיות חמאה ושקדים

  • במעבד מזון מניחים את כל המצרכים לעוגיות ומעבדים במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק.

  • משטחים את הבצק בין שתי ניירות אפייה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • קורצים את הבצק עם קורצן עוגיות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.

  • אופים במשך 10 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים.

קרם שוקולד מבריק לציפוי

  • במיקרו מחממים שוקולד עד שהוא נמס, מקפידים לעשות זו בפולסים על מנת שלא יישרף, אפשר גם בבן מארי. מוסיפים שמן וטורפים היטב עד שמתקבל שוקולד דליל יותר ומבריק.

  • מעבירים לכוס עמוקה, טובלים כל קרמבו בשוקולד, ומניחים על נייר האפייה להתקשות.

  • שומרים בקירור.

צילום: רוני אלני ברזק


Opmerkingen


נוספו לאחרונה
bottom of page