פנקייקים

August 14, 2018

פנקייקים מזכירים לי תמיד את יום שבת בבוקר, כשאני מתעוררת לפני כולם ומוצאת את עצמי, איך לא במטבח. מאז ולתמיד אני אוהב פנקייקים בכל עובי אפשרי ועם סירופ מייפל, ממרח שוקולד ופירות טריים. קשה להפסיק לאכול פנקייקים, זו באמת ארוחת בוקר מושלמת.

 

בעיניי כיף מאוד להכין פנקייק, מכינים את הבלילה בקערה אחת בלבד ןבזמן מאוד קצר, וממצרכים שלרוב יש לנו בבית. עוד יותר כיף בעיניי זה לסדר שולחן אחר כך עם כל הממרחים והפירות הטריים החתוכים, לצד הקפה, שוקו או מיץ תפוזים.

ילדים אוהבים פנקייקים ולרוב אוכלים אותם בילדות יותר מאשר בהתבגרותם, ויהיה כיף להיעזר בהם בהכנה ולפנק אותם בארוחת הבוקר.

 

 

 

הידעתם? בארץ נקרא הפנקייק בשם חביתית או חמיטה. ברחבי העולם נקרא פנקייק ובצרפת נקרא קרפ. הפנקייק קיים בחיינו מתקופת העת העתיקה ביוון (ונדמה כי ישאר איתנו לנצח, וטוב שכך!).

 

אז מה יש לנו פה?

פנקייק קלאסי, בחרתי להשתמש בחמאה במקום השמן כי אני אוהבת את הטעם המנצח של החמאה, ומתכון מספיק לפחות לשבעה פנקייקים גדולים. במידה ורוצים יותר אין בעיה להכפיל את המתכון. 

 

מה צריך?

50 גרם חמאה מומסת

1 ביצה

כוס ורבע חלב 

3 כפות סוכר לבן

כפית תמצית וניל

כוס וחצי קמח לבן

שקית אבקת אפייה

שמן קנולה לטיגון

סירופ/ממרח שאוהבים

 

איך מכינים?

בקערה גדולה מערבבים חמאה, ביצה, חלב, סוכר ותמצית וניל.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שכל הקמח נטמע ויש לנו תערובת חלקה.

משמנים מעט מחבת, מדליקים את האש לאש נמוכה עד בינונית ומחממים מעט את השמן.

מעבירים רבע כוס מהבלילה אל המחבת ומטים אותה על מנת שכל הכמות תגיע לשולי המחבת.

כאשר נוצרות בועות בודקים עם תרבד אם יש לנו צבע יפה בתחתית הפנקייקים, והופכים לצד השני ומטגנים עוד זמן קצר עד שהוא מוכן.

מניחים את הפנקייק על צלחת וממשיכים להכין את שאר הפנקייקים באותה הדרך.

 

צילום: רוני ברזק

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק