עוגת גבינה ושוקולד לבן, בננות, שוקולד מריר וקרם לוטוס
חג השבועות הוא אחד החגים האהובים עלי, גדלתי בעמק יזרעאל וזה ה-חג של העמק. בקיבוצים ובמושבים עורכים טקס הבאת ביכורים ומציגים את התינוקות שנולדו בשנה החולפת, גם מתקיימות תהלוכות של טרקטורים, וכולם לבושים בלבן ומעוטרים בזרי פרחים.
הבונוס בחג הזה לאופים הם מאכלי הגבינה, וחגיגת עוגות הגבינה. בכלל, עוגות גבינה זה קינוח שאני מאוד אוהבת להכין. מילדות אני חובבת עוגות גבינה, בעיקר עוגות גבינה קרות.
כשפנו אלי מחברת ״טרה״ לשיתוף פעולה לשבועות, החלטתי להכין עוגת גבינה קרה כמו שאני אוהבת, אבל רציתי לשדרג אותה ולעשות אותה מפנקת במיוחדת לחג.
אז מה יש לנו פה?
תחתית של עוגיות אוראו, עליה קרם גבינה קרה עם שוקולד לבן, מסתתרות להן בננות עם קרם של גנאש שוקולד מריר, ואם זה לא מספיק, מעל מזלפים קרם גנאש של שוקולד לבן וממרח לוטוס.
עוגת גבינה ושוקולד לבן, בננות, שוקולד מריר וקרם לוטוס
מה צריך?
תבנית עגולה מתפרקת 24/26
לתחתית חבילת אוראו, 16 עוגיות
לקרם גבינה ושוקולד לבן
1 גבינת שמנת טבעי 25% שומן (225 גרם)
1 גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
100 גרם שוקולד לבן
רבע כוס חלב
25 גרם חמאה
500 מ״ל שמנת מתוקה (שני מיכלים)
4 כפות סוכר
2 בננות
לקרם שוקולד מריר
100 מ״ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
לקרם שוקולד לבן ולוטוס
250 מ״ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות ממרח לוטוס
איך מכינים?
תחתית
חוצים את העוגיות, מניחים נייר אפייה בתבנית ומרפדים אותה בחצאי עוגיות אוראו.
קרם גבינה ושוקולד לבן
בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה גבינת שמנת וגבינה לבנה עם חבילת אינסטנט פודינג לתערובת חלקה.
ממיסים במיקרו שוקולד לבן, חלב וחמאה. מוסיפים לקערת גבינות וטורפים לקרם חלק.
מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את השמנות המתוקות עם הסוכר. מתחילים במהירות איטית ומגבירים עד למהירות גבוהה לקרם יציב.
מקפלים את תערובת הגבינה לקצפת לקרם אחיד.
מניחים שקף בשוליי התבנית (לא חובה), מעבירים מחצית מקרם הגבינה לתבנית.
חותכים את הבננות לפרוסות עגולות ומסדרים מעל קרם הגבינה.
קרם שוקולד מריר
ממיסים בקערה מיקרו שמנת מתוקה ושוקולד, טורפים ושופכים מעל הבננות.
מעבירים את שארית קרם הגבינה מעל הבננות וקרם שוקולד מריר ומשטחים עם פלטה או לקקן.
מעבירים את העוגה למקפיא למשך הלילה.
קרם שוקולד לבן ולוטוס
ממיסים בקערה במיקרו שמנת מתוקה, שוקולד לבן וממרח לוטוס. טורפים היטב ומעבירים לקירור במשך הלילה.
מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות איטית ומגבירים לאט לאט למהירות גבוהה עד קבלת קרם יציב.
בשקית זילוף מכניסים צנטר כוכב משונן קוטר 12, מעבירים את הקרם לשקית ומזלפים סביב העוגה.
מחלצים את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה ושומרים בקירור.
Comentarios