עוגיות בראוניז, בייליס, ושוקוצ׳יפס חלב
הקינוח הראשון שהכנתי בחיי היה בראוניז. רוני האחות הקטנה שלי (שאחראית גם לצילומים כאן) הייתה חובבת אפייה ולימדה אותי להכין אותם. אני הייתי משדרגת את המתכון בכל מיני הפתעות מושחתות, וזה היה הקינוח הקבוע שלי שנים.
המשקה האלכוהולי הראשון שהשתכרתי ממנו אי שם בתיכון היה בייליס. אני ובת דודה שלי אורן, טסנו לאמסטרדם לבקר בת דודה נוספת שלנו, ליהי, שהתגוררה אז בעיר. באיזה פאב הן גילו לי את המשקה הטוב הזה, ולא הפסקתי באותו ערב להזמין אותו עד שנפלתי בערך, וחזרנו הביתה צוהלות ומרוצות.
מאז אני אוהבת את המשקה הזה ובכלל משקאות עם ליקר קפה, ואני משלבת אותו לא מעט באפייה ותמיד מחזיקה אותו בבית.
לפני כמה חודשים ראיתי מתכון לעוגיות פאדג׳ אספרסו ושוקולד לבן של דור משה בבלוג המהמם שלו פאי בריבוע, והוא הלהיב אותי על השילוב של העוגיות בראוניז וטעם הקפה, והוא למעשה הבסיס למתכון הזה.
הידעתם? בראוניז (חומיות בעברית) נקראות על שם הצבע חום, יש איזו אגדה שהן הומצאו לראשונה בעקבות טבח ששכח להוסיף לעוגת שוקולד אבקת אפייה.
צילום: רוני אלני ברזק
אז מה יש לנו פה?
עוגיות רכות של בראוניז על בסיס שוקולד מריר עם תוספת של שוקולד צ׳יפס חלב, וכמובן שדרוג של בייליס (אפשר להמיר לליקר אחר של קפה כמו קלואה, אמרולה, שרידנס ועוד).
עוגיות בראוניז, בייליס ושוקוצ׳יפס חלב
מה צריך?
125 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
30 מ״ל בייליס (2 כפות)
2 ביצים
140 גרם קמח (כוס)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4 כפות קקאו
50 גרם שוקולד צ׳יפס חלב
איך מכינים?
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה במיקרו ממיסים שוקולד וחמאה (להיזהר שלא יהיה רותח), מערבבים עם מטרפה לקרם חלק.
מוסיפים בייליס וממשיכים לערבב (יתכן שהתערובת תראה מוזר מעט במרקם שלה, אל דאגה).
מקציפים את הביצים במיקסר (או עם מקציף ידני) במשך דקה במהירות הכי גבוהה, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף באותה מהירות למשך 3 דקות נוספות.
מקפלים עם לקקן את קציפת הביצים לתערובת השוקולד והבייליס.
מוסיפים את הקמח, סודה לשתייה והקקאו ומאחדים עד שהתערובת אחידה. (תכף נתייחס לשוקוצ׳יפס חלב, לא להכניס אותם פנימה).
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, ועם כפית מסדרים תלוליות של עוגיות במרווחים.
על העוגיות מדביקים את השוקולד צ׳יפס חלב שהמתינו בצד (שיהיה בנדיבות, זה יוצא יפה כל כך אחרי!)
אופים במשך 10 דקות. מצננים. טורפים.
Comments