טארט קרמל, בראוניז רושה ופרלינה

February 25, 2019

 

 

כשיצאתי לעצמאות ופתחתי את קינוחה פחדתי שאהיה בודדה. לא הצחתי לתאר לעצמי איך יראה יום עבודה כאשר לא אקום כל בוקר לעבודה במשרד עם אנשים, לא אפגוש אנשים קבועים יום יום, ואעביר את הזמן שלי בעיקר לבד.

במזל גדול מאוד קינוחה הכניסה לחיי הרבה אנשים נפלאים. כאלו שאני פוגשת כשאוספים עוגה, או כשמגיעים לסדנת אפייה, לפעמים בצילומים, בחנויות אפייה, ולעיתים בכל מיני מקומות משעשעים.

בסדנאות אפייה יוצא לי להכיר קצת את האנשים שמגיעים, ומרתק אותי לשמוע את הסיפור שלהם, מאיפה הם באים, במה הם עוסקים, מה הם אופים, ולומדת מהם המון ומרותקת לסיפורי חיים שלהם. במזל גדול כמה מהם נשארים חברים שלי.

אבישג שאר-ישוב היא אחת מהם. אבישג היא צלמת מוכשרת, מצליחה וידועה בפני עצמה, שברגע שנכנסה לדירה לסדנה ידעתי שאני רוצה להיות חברה שלה. לשמחתי זכיתי, והיא בשנה האחרונה אופה ומשתפת באינסטגרם ובפייסבוק מדור שנקרא עוגה לשבת ומשתפת במתכונים את העוקבים אחריה, והיא שם דבר בעניין.

ספונטניות נפגשנו להכין יחד עוגה לשבת, ומפה לשם נסחפנו בהמון שלבים ושכבות אך נהנינו והתמונות יצאו בעינינו וואו, מינימום פינטרסט. ואנחנו לרוב מאוד קשות עם עצמנו.

כמובן שאבישג אחראית על הסטיילינג והצילום. התוצאה לפניכם!

 

הידעתם?!

מעבר לאהבה לאמטבח לשתינו יש אהבה על גלגלים - האופנוע.

אבישג ההורסת רוכבת ותיקה על אופנועים ונשואה לבני דויטש, צלם מוכשר ורוכב אופנועים. אני אומנם מורכבת מאחורה, נשואה לשלומי, רוכב אופנועים שהדביק אותי באהבה הזו. יום יבוא ואקנה לו את הדוקאטי שעליו הוא חולם.

 

אז מה יש לנו פה?

טארט עם בצק פריך ואגוזי לוז וקרם קרמל, מעליו עוגת בראוניז מצופה ברושה וגנאש פרלינה.

לא מעט שלבים, אבל היי, לא להיבהל! התוצאה מרהיבה וטעימה נורא.

 

מה צריך?

קלתית

150 גרם קמח

100 גרם חמאה

40 גרם אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל

1 חלמון

1-2 כפות מים במידת הצורך

 

איך מכינים?

במעבד מזון טוחנים את הקמח עם החמאה והסוכר עד לפירורים. מוסיפים את הווניל עם החלמון בפולסים עד לקבלת גושי בצק.

משטחים לדיסקית ומעבירים למקרר למשך חצי שעה. על נייר אפייה מקומח מרדדים לתבנית. מקפיאים לחצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, להקפיא לשעתיים /לאפות באפייה עיוורת למשך 10 דקות ולאחר מכן לעוד 15 דקות.

 

מה צריך?

בראוניז

מחממים תנור ל 180 מעלות

250 ג' שוקולד מריר

250 ג' חמאה

1 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

4 ביצים

1 כוס קמח

 

איך מכינים?

ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל ביחד.

מוסיפים את שמי סוגי הסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה וטורפים. לבסוף מוסיפים את הקמח ולטרוף עד שהכל נטמע לתערובת חלקה.

מעבירים לתבנית מרובעת 20/20 ואופים במשך 20 דקות. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

 

מה צריך?

קרמל

5 גרם ג'לטין

140 גרם סוכר

150 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפיות דבש

100 גרם חמאה רכה

 

איך מכינים?

מערבבים ג'לטין בכף מים למשך 10 דקות.

מבשלים את הסוכר בקלחת עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

מחממים שמנת מתוקה.

שופכים פנימה את השמנת החמה לאט לאט וטורפים.

ממיסים חמאה, מוסיפים את הדבש והחמאה וטורפים. מכניסים את הג׳לאין שהתקשה ונותנים לו שימס. מקררים.

 

מה צריך?

גנאש פרלינה מוקצף

4 גרם ג׳לטין

20 גרם מים

250 גרם שמנת מתוקה

כף מחית פרלינה

200 גרם שוקולד חלב

250 גרם שמנת מתוקה נוספת

 

איך מכינים?

שמים בכוס ג׳לטין ומים ומניחים להתמצקות במקרר לעשר דקות.

מרתיחים בסיר כמות ראשונה של שמנת מתוקה ופרלינה.

מוסיפים את הג׳לטין שהתמצק לסיר עד שימס.

מוסיפים את השוקולד ומניחים לדקה, טורפים היטב עד שנמס.

מוסיפים את השמנת השנייה וטורפים. מעבירים לקירור מלא של ארבע שעות. מקציפים לקרם יציב ושומרים במקרר עד להרכבת הטארט.

 

מה צריך?

ציפוי רושה

125 גרם שוקולד חלב

40 מ"ל שמן

50 גרם אגוזי לוז קצוצים

 

איך מכינים?

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה וממסים במיקרוגל.

מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב.

מוסיפים אגוזים.

מניחים את הבראוניז ויוצקים את ציפוי על רשת. מקפיאים לחצי שעה.

 

מרכיבים את העוגה

ממלאים את הקלתית בקרם קרמל.

מניחים מעל את הבראוניז הצופה.

מניחים בתוך שקית זילוף צנטר משונן בקוטר 12. ממלאים בקרם גנאש הפרלינה ומזלפים מעל הבראוניז רושה לקרם בצורה בורג.

 

 

 

 

 

Please reload

נוספו לאחרונה
Please reload

תל אביב - יפו

טלפון: 050-827-3011

danaberzak@gmail.com

קינוחה - קונדיטוריית בוטיק