top of page

קראמבל תפוחים מקורמלים וגלידת וניל ושוקולד לבן


קינוח התפוחים האהוב עלי הוא פאי התפוחים של אמא נעמי היקרה שלי. אי אפשר להפסיק לאכול ממנו, הבצק שלו נימוך וממכר.

הפעם השנייה שקינוח עם תפוחים הפיל אותי, היה פאי תפוחים אמריקאי שאכלתי ממנו לא מעט בשנת שירות שלי. את שנת השירות שלי עשיתי בארצות הברית מטעם הסוכנות היהודית, בקהילה היהודית בקונטיקט. הייתה זו שנה מדהימה וחוויתית מכל הסיבות האפשריות, ומבחינה קולינרית הייתה זו שנה מושחתת ביותר. שנה מלאה במתוקים, גלידות, מאפים, סינבונים ומה לא.

ללא ספק בארה״ב הקינוח המועדף עלי היה הפאי תפוחים עם גלידת וניל.

כשפנו אלי לקמפיין התפוח האמריקאי הורוד והיפהפה מסוג -

CRIPPS PINK AND RED DELICIOUS, תהיתי לעצמי איזה קינוח להכין.. רציתי קינוח שיזכיר את הטעמים הזכורים לי מאמא שלי וגם מארה״ב, אבל חיפשתי קינוח קליל יותר, והרעיון להכין קראמבל ניצח פה.

עם זאת מתכונים קלים אף פעם לא מספקים אותי, אז הייתי חייבת להכין עוד משהו, ולכן גלידת וניל מתאימה פה בול, וכל אחד יכול להכין!

אז מה יש לנו פה?

קראמבל תפוחים שהשכבה התחתונה היא של תפוחים מקורמלים שמכינים בקלי קלות במחבת, והשכבה העליונה היא של קראמבל שקדים שאי אפשר להפסיק לנשנש ממנו.

התפוחים מהסוג הזה מושלמים לקראמבל, הם מתוקים אך לא מדי, הם קריספיים ועסיסיים. בקיצור מושלמים.

וכמובן שלא נשכח שיש לנו פה גלידה כדי לשדרג את החגיגה, בתוספת שוקולד לבן וגרגירים של וניל.

ועכשיו לעבודה!

קראמבל תפוחים מקורמלים וגלידת וניל ושוקולד לבן

מה צריך?

לתפוחים מקורמלים

5 תפוחים (חפשו את הזן הזה עם המדבקה USApples)

50 גרם חמאה

100 גרם סוכר (חצי כוס)

כף מחית וניל (אפשר תמצית וניל במקום)

קורט קינמון

כף מיץ לימון

לקראמבל

150 גרם חמאה

210 קמח לבן (כוס וחצי)

210 אבקת שקדים (כוס וחצי)

240 גרם סוכר חום (1 כוס)

איך מכינים?

תפוחים מקורמלים

מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • קולפים את התפוחים ומנקים אותם מחלקי הליבה הקשים.

  • חותכים את התפוחים לריבועים קטנים.

  • מניחים במחבת את התפוחים ואת כל שאר המצרכים לתפוחים המקורמלים.

  • מחממים את המחבת על אש גבוהה, לאט לאט ימס הסוכר, וברגע שהוא כולו נמס מביאים את הנוזלים לרתיחה.

  • מורידים את האש וממשיכים לבשל לעוד עשר דקות ומערבבים מדי פעם.

קראמבל

  • במעבד מזון מניחים את כל המצרכים לקראמבל.

  • מעבדים במספר פולסים עד שמתקבל בצק פירורים.

הרכבה

  • מעבירים את התפוחים עם כל הנוזלים לתבנית אפייה.

  • מפזרים מעל התפוחים את בצק הקראמבל שיהיה על כל השטח.

  • מעבירים את התבנית לתנור ואופים למשך 30-40 דקות עד שהבצק מזהיב.

  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר.

גלידת וניל

מה צריך?

2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ״ל)

1 פחית חלב ממותק מרוכז (יש בכל סופר)

100 גרם שוקולד לבן

2 כפות מחית וניל (אפשר גם תמצית וניל אבל אז לא יהיו את הגרגירים שמהווים את הטעם האמיתי של מקל הוניל, כמובן שגם אפשר את הגרגירים של מקל הווניל).

איך מכינים?

  • מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את השמנות המתוקות עד לקבלת קצפת יציבה.

  • מוסיפים את החלב הממותק לקערת המיקסר וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.

  • ממיסים את השוקולד הלבן בקערה במיקרו, מוסיפים לקערה יחד עם המחית וניל ומאחדים עם לקקן.

  • מעבירים לכלי או קופסה ומקפיאים.

מומלץ לחמם את הקראמבל ולהוסיף מעל גלידת וניל וליהנות!

בתאבון!

צילום: רוני אלני ברזק


Comments


נוספו לאחרונה
bottom of page